Akran Zorbalığı Alt Komisyonu toplandı

Posted by

Akran Zorbalığı Alt Komisyonu Toplandı

Ankara (İGFA) – TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü başkanlığında toplandı. Alt komisyon, yeni yasama yılının başlangıcında kamu kurumlarından akran zorbalığıyla ilgili bilgi talebinde bulundu ve ilgili kurum temsilcilerinden sunumlarını yapmalarını istedi.

Süslü, “Bu toplantılarda akran zorbalığına ilişkin çalışmaları detaylı olarak sunacak olan kamu kurumları, STK temsilcileri ve akademisyenler ile bir araya geleceğiz. İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocukların karşılaştığı zorbalığın önlenmesi için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Süslü ayrıca, her öğretmenin şiddetle mücadele etme becerisine sahip bir rehberlikçi olmasının önemine vurgu yaparak, “Bu konuda umutluyuz ve herkesin bu amaca yönelik çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi. Çocuk eğitimi konularında sadece annelerin değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın babalarla da çalışmalara dahil olması gerektiğini belirtti.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ise okullardaki şiddeti önlemeyi amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda “Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi”ni yayımladıklarını ifade etti.

“Medya, Hem Risk Unsuru Hem de Güçlü Bir Çözüm Aracı”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Deniz Güler, akran zorbalığının bireylerin yanı sıra toplumun sosyal yapısını da etkilediğini söyleyerek, medyanın hem risk hem de çözüm kaynağı olduğunu belirtti. Güler, gençlerin değer yargılarını şekillendirmede medyanın önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, medyanın zorbalığı teşvik edebileceği uyarısında bulundu.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aysun Doğan da akran zorbalığının anaokulundan başlayarak her seviyede görülebileceğini ve özellikle 1, 5 ve 9. sınıflarda riskin daha yüksek olduğunu belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir